Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 18.05.2024, 21:40

 

Меню сайту
Наше опитування
Який розділ роботи гуртка тобі подобається найбільше?
Всього відповідей: 37
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2011 » Квітень » 3 » Поїздка до заповідника Асканія-Нова
01:22
Поїздка до заповідника Асканія-Нова
  • Ви часто зустрічаєте павлінів по дорозі?
    З павліном
  • Чи хотілося вам погладити антилопу Канна?
  • А побачити зовсім зблизька сім’ю бізонів?

Взагалі важко описати всі ті красоти природи, які ви можете побачити у Національному біосферному заповіднику Асканія-Нова (Херсонська обл.). Достатньо сказати лиш те, що цей заповідник бере участь у Всесвітньому конкурсі «7 нових природних чудес світу» (у групі Е «Національні парки, природні заповідники, ліси»), переможці якого будуть визначені у 2011 році.

Цей заповідник був заснований в другій половині ХІХ ст. власником цих земель бароном Фрідріхом Фальц-Фейном у колись зовсім безводних незайманих степах, населених численними стадами куланів та сайгаків, зграями степових птахів. Щоб зберегти для нащадків цей дивосвіт барон вивів з господарського землекористування понад 10000 га й організував в Асканії-Нові степовий резерват. У ньому і донині збереглися у своєму первісному, незайманому людиною середовищі 478 вищих рослин. Але Ф.Е.Фальц-Фейна не обмежився тільки збереженням у своєму родовому маєтку унікального природного комплексу — цілинного степу.

Упродовж 1874–1916 років в Асканії-Нові було засновано також чудовий зоопарк , поповнений багатьма рідкісними тваринами і птахами з усіх континентів планети, в т.ч. вперше з Монголії у 1899 році був завезений дикий кінь Пржевальського. Поруч мирно пасуться гурти чорних бізонів, буйволи, зебри Греві, блакитні антилопи, кулани туркменські. З кожним роком тваринний та пташиний світ поповнюється. Сьогодні паркова зона біосферного заповідника, який з 1994 року носить ім'я свого засновника Ф.Е.Фальц-Фейна, розширена ще більш як на 100 га. У ній створено цілий каскад ставків, величезні мальовничі галявини, насипано високі пагорби, з яких можна охопити поглядом весь вражаючий лісостеповий краєвид. Парк є пам'яткою садово-паркового мистецтва XIX століття, а колекція тварин Асканійського зоопарку у 2001 році була оголошена Національним надбанням України.

Ми збираємось їхати на екскурсію до заповідника Асканія-Нова. Організація слідопитів Києва, де я є інструктором з туризму, запланувала провести цю поїздку, а мене призначили керівником групи. Тож я можу взяти і тебе. Поїхали з нами?

  • Не треба нести важкі рюкзаки!
  • Не треба розводити вогнище!
  • Не треба чергувати по приготуванню їжі!
  • Не треба розбивати намети!
  • Не треба брати спальник і килимок!

*Їмо у кафе та ресторані.

*Ночуємо у кемпінгу.
camping

*І транспорт підвозить майже під самий заповідник!

Виїжджаємо ввечері 8 травня (у неділю) поїздом Київ – Херсон (відправлення о 21:44, прибуття в Херсон о 10:13 вранці 9 травня).
У Херсоні сідаємо на маршрутку і близько 14:30 прибуваємо до Асканії-Нови.

Обідаємо у ресторані і йдемо на екскурсію «Заповідний степ».

Повернувшись з екскурсії, поселяємося на одну ніч у кемпінгу (нормальна будівля з 5…8-місними номерами і «зручностями» на поверсі).

Вранці снідаємо і йдемо на екскурсію до зоопарку, потім їдемо до неторканої природи всередині заповідника.

Обідаємо і йдемо на екскурсію до ботанічного парку.

Після неї сідаємо на маршрутку і повертаємося до Херсона. У Херсоні сідаємо на поїзд і вранці 11 травня приїжджаємо до Києва.

Скільки коштує ця поїздка?
Якщо твій вік (за станом на 11 травня) 13 років чи менше - 640 гривень. 14 років чи більше - 662 грн.

Хто їде з дорослих з групою?
Я. Мене звати Середа Олег Юрійович. Мій педагогічний стаж 14 років. Працюю керівником туристичного гуртка у школі № 163. Маю посвідчення інструктора шкільного туризму (видане у 1997 р., подивитися його можна тут). Керував пішохідними та водними (на байдарках) походами, таборами та поїздками зі школярами тривалістю від 1 до 15 днів і чисельністю від 6 до 38 учасників. Срібний призер Чемпіонату Києва з техніки водного туризму 2004 р. (грамоту можна побачити тут, медаль – тут).

Але якщо поїде ще хтось із дорослих – буде просто чудово! При групі 30 чол. чи більше це буде навіть необхідно! Тому при чисельності групи 30 і більше чоловік ми зможемо навіть оплатити цьому дорослому всю вартість поїздки!

До якого числа треба здати гроші?

У зв'язку з проведенням 11 травня 2011 р. державної підсумкової атестації у 5, 6, 7 класах поїздка до Асканії-Нови відміняється.

Переглядів: 1966 | Додав: kerivnik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Архів записів
Міні-чат
500
Сайти друзів
  • МЦДЮТ
  • ФСО Києва
  • Слідопити Києва
  • Центральний палац дітей та юнацтва м Києва

  • Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz